Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Λίγα Λόγια Για Τον Σωκράτη Μάλαμα........







Ο Σωκράτης Μάλαμας είναι ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του.

Κατάγεται από τη Χαλκιδική. Μαθητής ακόμη στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου ασχολείται μόνος του με τη μουσική. Στα δεκατρία του αποκτά την πρώτη του κιθάρα, δώρο του πατέρα του για τις επιδόσεις του στα μαθήματα. Δεκαεπτά χρονών παίρνει μαθήματα κιθάρας στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και μόλις τελειώνει το Λύκειο φεύγει στη Γερμανία, όπου παρακολουθεί μαθήματα μουσικής στο Ωδείο της Στουτγάρδης. Επιστρέφει μετά από δυόμισι χρόνια και συνεχίζει τα μαθήματα - αφού έχει απολυθεί από το στρατό - στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας με δάσκαλο τον Βαγγέλη Ασημακόπουλο στην αρχή και αργότερα με το Νότη Μαυρουδή. Δούλεψε σε μπουάτ και μέχρι το 1991 ήταν ο κιθαρίστας στην ορχήστρα του Νίκου Παπάζογλου.
Ο Σωκράτης Μάλαμας έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και για ένα μεγάλο διάστημα δίδασκε μουσική στο Ωδείο. Έχει συνεργαστεί στη διάρκεια της πορείας του με διάφορους καλλιτέχνες, όπως ο συνθέτης Nίκος Ξυδάκης, ο κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο συνθέτης Γιώργος Χριστιανάκης, η ερμηνεύτρια Χαρούλα Αλεξίου, η ερμηνεύτρια Μελίνα Κανά, ο τραγουδοποιός Ορφέας Περίδης, ο τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης και με στιχουργούς όπως ο Γιάννης Tσατσόπουλος, ο Μανώλης Ρασούλης, ο Γιώργος Aθανασόπουλος, ο Άλκης Aλκαίου, η Φωτεινή Λαμπρίδη, ο Θοδωρής Γκόνης, ο Mιχάλης Γκανάς, ο Oδυσσέας Iωάννου και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.
Επίσης, είχε αρκετές συμμετοχές σε έργα άλλων καλλιτεχνών, όπως ο Λουδοβίκος των Aνωγείων, ο Διονύσης Τσακνής, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, η Μαρία Θωίδου, ο B.D. Foxmoor και η Sadahzinia (των Active Member), η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Μαρία Λουκά και οι Χαΐνηδες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάντε κάτι ρε παιδιά να έρθει και φέτος ο Σωκράτης μας σε αυτή την υπέροχη πλατεία σας .... !!